Välkommen till hemsidan

Fredthevov, nu i Blogg.se-version

Träningsalternativ


För er som redan haft konsultation

och som vill träna tillsammans med likasinnade bokar vi tillsammans och efter tycke och smak olika grupper – större och mindre

Pris: Första promenaden kostar 100 kr, påföljande promenader 50 kr

- – -

För er som ännu inte bokat en konsultation

Och ändå vill träna vissa delar, dvs specifikt hundmöten vid promenader och vill göra det med likasinnade med samma mål – här bokas enbart mindre grupper med maxantalet 6 ekipage.

Även om ingen konsultation är gjord, så arbetar vi utifrån samma modell som de med konsultation gjord – ingen kontakt, ingen lek, inget stirrande och alla hundförare är observanta och tar ansvar för sin egna hund.

Liten mall för hur vi jobbar skickas ut i god tid innan promenaden, som en lathund att gå igenom i förväg.

Pris: Alla promenader kostar 100 kr oavsett antalet man deltagit i.

OBS! Det tas inte ut extra avgift för familjemedlemmar, ekipagen räknas per hund.

Promenad- och miljöträning

Hundmöten eller människomöten också för den delen, ja de kan vara väldigt frustrerande ibland, särskilt om vår hund (eller andras) reagerar på sätt som vi inte förstår eller vet hur vi ska hantera.

- kanske drar din hund eller mötandes hund
- eller så skäller de på varandra, eller på er människor
- någon av dem man möter gör kanske utfall
- eller så blir vissa helt enkelt apatiska och gömmer sig bakom matte/husse


Dessa och andra saker som kan hända vid hund- och/eller människomöten tränar vi tillsammans.

Men observera – våra hundar SKA INTE umgås, leka eller nosa/titta på varandra, utan vi ska träna oss och dem att undvika sådant som i hundvärlden (och för all del människovärlden) kan kännas stress- eller kravfyllt.

Vi arbetar med tysta signaler, kroppsspråk och visar våra hundar att de inte behöver ta ansvar för någon situation som uppstår, det är ett ansvar som vi ägare/ledare tar.

Vi ska bli experter på att inte utsätta oss för mer stress än nödvändigt och vi ska hjälpa våra hundar till skönare och mer avslappnade promenader. Samtidigt gör vi detsamma för oss själva – vilken härlig bonus!

För mer information – se fliken Kontakt Promenader

Tjänster

I dagsläget erbjuder mitt företag Hemkonsultationer med Amichien®bonding som bas. Även Träningspromenader där vi tillsammans går igenom vad och hur vi kan hjälpa våra hundar att må bra ute i den värld de möter. Hjälpa dem och oss att klara av alla situationer och ändå fortsätta vara de lugna och trygga ledare vi vill vara för våra fyrbenta vänner.

Om Amichien®bonding läser du under fliken med samma namn och där finner du också hur du gör för att beställa en konsultation eller komma i kontakt med mig för att ställa förutsättningslösa frågor.

Förutom detta är jag också återförsäljare för Aloe Vera-produkter och där har jag koncentrerat mig på de produkter som vi kan använda både till oss själva men också till våra husdjur.

Konsultation


Hemmets härd är guld värd!

Och det är här vi bygger grundstenarna för dig och din hund, här bygger vi trygghet och harmoni i flocken – oavsett hur din flock ser ut kan du alltid skapa dessa grundstenar – och jag lovar det är enkelt.

En konsultation tar ungefär 2-4 timmar, men kan vara längre. Tillsammans går vi igenom metoden och hur du sedan praktiserar det i din hemmiljö, nu och för resten av livet.

Du kommer att märka förändringar hos din hund redan under konsultationens gång, så du kommer att förstå att det faktiskt är något du kommer att klara av själv.

En rekommendation är att läsa Jan Fennell’s första bok ”The Dog Listener” (Förstå din hund) för att ännu bättre förstå hur AMB verkligen fungerar, men det är bara en rekommendation inte ett måste.

Om ni är fler i familjen som har hand om er hund, så är det lämligt att alla är hemma vid konsultationen, underlättar för hela familjen om det är möjligt.

En personligt utformad plan för att fortsätta lyckas tillsammans med din hund samt en enkät för ifyllnad och återsändande direkt till Jan Fennells kontor avslutar konsultationen. Vi som utbildats till Dog Listeners har nämligen hela organisationen bakom oss och vi vill och har som mål att hålla en kvalitet som alltid håller måttet, en bra kvalitetssäkring för alla som får en konsultation av oss.

Efter en konsultation har du alltid fri support, även om det är 30 minuter, dagar eller år som gått sedan jag var hos dig första gången. Vi som utbildats till Dog Listeners finns för dig och din hund, alltid.

Självklart är du välkommen för en återkonsultation om du vill, men då debiterar jag hälften av kostnaden för din första konultation. Också denna kan du boka år efter den första konsultationen.

Kostnaden för en konsultation är 1600 kr inkl. moms. Milersättning tas endast ut för konsultationer som är utanför 10-milsgränsen. Företaget har självklart F-skattsedel.

För bokning eller övriga frågor se Fliken ”Kontakt”

Jag hjälper dig gärna


Med svar på frågorna varför?

- Din hund drar i kopplet
- Hoppar på dig när du kommer innanför dörren
- Skäller konstant
- Påvisar stark separationsångest (tuggar upp huset när den är ensam t.ex.)
- Har problem med maten (äter inte, äter väldigt snabbt, vaktar maten)
- Är överdrivet ljudkänslig
- Eller har bara i dina ögon ”dåligt beteende”


Vad en hemkonsultation med Amichien Bonding kan ge dig?
- Det hjälper dig att förstå din hunds beteende/n
- Det lär dig att kommunicera med din hund på det språk de förstår, sitt egna
- Allt sker i det egna hemmets lugna vrå, avstressande för såväl dig som ägare som din hund
- Det kommer att stärka era redan starka band till varandra
- Din hund kommer att vilja göra det du frågar om, i stället för att göra det för att du befaller den till det

Hör av dig så berättar jag mer – se ”Kontakt Konsultation”

Metoden

Genom att förkasta alla tankar på dominans och tvång och i stället ersätta dessa med respekt och att börja se världen genom deras ögon kan vi med denna metod få våra hundar att leva under mindre stess och press i en värld de inte förstår och oftare vilja göra det vi ber dem om, av egen fri vilja.

Ju fortare vi ser att det enda de vill ha är tydliga, klara och framför allt trygga ledare, ja desto enklare blir de av med sina rädslor och vi kan få en helt magisk relation med våra fyrbenta vänner. Allt detta bygger på en enkel men vägvinnande metod med ”bara” fyra grundstenar att vila på, ja så enkelt är det faktiskt.

Amichien® bonding är resultatet av omfattande studier av hundarnas psykologiska behov, deras kommunikationssätt och deras placering i vår världs utveckling. Denna studie har resulterat i ett system baserat på de enklaste av alla koncept (när det används) och kan bli till ett väldigt komfortabelt levnadssätt.

All träning sker egentligen bäst i det egna hemmet och med metoden som grund ger det så mycket harmoni och glädje att lära sig förstå sin hund. Ju mer vi sedan praktiserar, desto bättre blir vi på att förstå och applicera – till slut kan vi kommunicera med kroppsspråk, tålmodigt lärande och positiv förstärkning och det hjälper också att få önskat beteende från din hund, ett beteende som passar för din familjs behov.

Amichien®Bonding

Amichien® Bonding är ett vänligt, naturligt och mjukt alternativ att ändra din hunds ovälkomna beteende/n på. Till skillnad mot många traditionella hundträningsmetoder så används inga konstgjorda hjälpmedel såsom exempelvis stryp/halvstryp eller chockhalsband.

Det bästa med Amichien® Bonding är att alla hundar förstår det språket och att det är möjligt för oss människor att lära oss det. Har du väl börjat din nya resa med din fyrbente vän, ja då kan ingenting stoppa er, du vill bara lära mer och din hund kommer att visa hur rätt du gjort som valt denna härliga metod.

Amichien®Bonding bygger på fyra grundstenar:

  • Jakt (promenad): Hur är din hund på promenaderna - leder den era promenader med sträckt koppel? har nosen i backen konstant? revirpinkar precis hela tiden?
  • Status (separation/återförening): Hur är din hund när du kommer hem från kortare eller längre bortvaro? Har den svårt att vara själv och har du fått höra av grannarna att den ylar/skäller/gnäller när du är borta?
  • Fara: Hur reagerar din hund på hundmöten? när det kommer besök som ringer eller knackar på dörren? samlar den ihop den nya "flocken"?
  • Mat: Hur ser matsituationerna ut hos dig? äter din hund maten direkt eller behöver den krusas? vad betyder maten för just din hund?
När man tillämpar metoden är det viktigt att se helheten, dvs att alla FYRA grundstenar ska leva i samklang och harmoni, att du som din flocks ledare tar fullt ansvar att leda de dina till en trygg och säker vardag. När din/a hund/ar ser dig som denna trygga ledare, så kan den/de slappna av ocn njuta av sitt vovve-liv.


Amichien®Bonding är:

  • inte någon quick fix eller träningsmetod - det är ett sätt att kommunicera med din hund
  • naturligt och enkelt att tillämpa i vardagen, oavsett hur stressad den ser ut för oss tvåbenta
  • självklart helt utan våld, skrik, ryck i koppel och obehagliga tillbehör (såsom stackel, kasta burkar mm)
  • EXTREMT effektivt om du tillämpar metoden KONSEKVENT


Jan Fennell

Jan Fennell är känd som ”The Dog Listener” över hela världen. Hon har skrivit flertalet böcker, givit ut DVD’s och deltagit i flera tv-program såväl i sitt hemland England som i andra delar av världen.

Jan’s ifrågasatte tidigt i livet  de traditionella träningsmetoder hon stötte på och tyckte att det borde finnas andra sätt att kommunicera med våra hundar än att använda tvång och dominans för att få dem att lyda.

I slutet av 80-talet var Jan och såg Monthy Roberts,  känd som ”The Horse Whisperer”, jobba med hästar enligt metoden som han kallar join-up. Ett frö såddes, skulle detta kunna fungera även på hundar? Denna fråga tog hon även upp med Monthy själv och han tyckte idén var ypperlig. Själva idén att bjuda in ett djur för att samarbeta med människan med hjälp av djurets eget ”språk” kändes helt rätt, allt Jan behövde göra nu var att lära sig hundarnas språk!

Mer om hur Jan hittade till den metod hon själv skapat kan du läsa om i hennes bok ”The Dog Listener”

Videoklipp/Tips #1

Testar ett inlägg här!

Fredthevov

Om Fredthevov
Namnet på mitt företag kommer från hunden Fred som gav mig lusten att finna ett sätt att kommunicera inte bara med honom utan också med andra fyrbenta vänner.

Via honom kom jag också i kontakt först med Mervi Kärki och genom henne vidare till Amichien®bonding, det enkla och fina språk vi alla kan kommunicera med våra hundar på.

Numera kan jag stolt säga att jag fått en underbar utbildning, både av Jan Fennell och hennes son Tony Knight – fantastiska och lärorika dagar att bära med sig för alltid – och är nu Certifierad Dog Listener.

Min förhoppning är att jag kan hjälpa andra hundägare att känna samma glädje i vardagen som vi numera gör med vår egna hund och att få se lättnaden hos egna hunden när ansvaret tas ifrån den.

Det enda jobb de ska behöva utföra varje dag är att vara ”Stressfria och Glada Hundar” (alltså A Stress Free Happy Dog Life) – det som de skapades för att vara!

Konsultationer
Känner du dig frustrerad över att inte förstå din hund? Och har provat allt?
Då har jag svaren och du har verktyget, dvs dig själv och din vilja att lära dig förstå din hund bättre.

Mer om hur en konsultation går till samt hur du bokar eller ställer frågor finner du under flicken ”Amichien®bonding/Konsultation”

Träningspromenader
Har du precis som många andra haft problem under dina promenader – hundar som gör utfall mot cyklister, andra hundar osv osv – då kan vi hjälpas åt att bli av med den frustration som kan uppkomma och i stället låta våra promenader bli så härliga och njutningsbara som möjligt, för både oss och våra hundar. Mer information finner du under fliken ”Tjänster”

Kurser och seminarier
Planering för båda dessa är just nu på just planeringsstadiet, återkommer när det blir ändring i denna fråga.